Küçükkuyu’da Doğa Yürüyüşü İçin Tavsiyeler

Küçükkuyu’da doğa yürüyüşü için tavsiyeler

Kaz dağları, oksijene doyuran tertemiz havası, yemyeşil çam ormanları, ırmakları, şelaleleri, endemik bitkileri, zeytin ağaçları ile eşi bulunmaz bir doğa harikasıdır. Kaz dağları ayrıca, binlerce yıllık mitolojik öykülere de ev sahipliği yapmıştır. Dünyadaki ilk güzellik yarışmasının Kazdağlarında yapıldığı, Truva savaşlarının bu bölgede cereyan ettiği, yıllardır dilden dile söylenerek, bu günlere kadar gelmiştir.

Küçükkuyu, Kaz dağlarının deniz ile buluştuğu nokta yer aldığı için oksijen bakımından eşsiz bir değere sahiptir.  Küçükkuyu’yu ziyaret edenler mutlaka bu eşsiz manzara ile buluşmalı ve senenin yorgunluğu atmalıdır.

Küçükkuyu’ya çok yakında olan Adatepe Köyü‘ne çıkıp burada çınar altında doğal karadut suyunu içerek doğa yürüyüşüne başlayabilirsiniz. Öncelikle Adatepe Köyü‘nün içini gezmenizi öneririz. Buradaki evler rum evleridir ve dönemine uygun olarak restore edilmişlerdir. Burada gezerken tarihin içerisinde yolculuğa çıkmış gibi hissedeceksiniz. Köy turunu tamamladıktan sonra köy merkezine yaklaşık 2 km uzaklıktaki Zeus Altarı‘na yürüyerek gidebilirsiniz. Bu yol öylesine güzeldir ki kuş sesleri ile manzara insana inanılmaz mutluluk verir. Tabi mutluluğun en zirve yaptığı nokta yolun sonunda karşılaşacağız müthiş körfez manzarası olacaktır. Buraya gitmeden önce yanınızda içecek birşeyler getirirseniz manzara eşliğinde yiyip içebilirsiniz. Yalnız çöplerinizi çöp kutusuna atmayı ihmal etmeyiniz.

Adatepe ve Zeus Altarı gezisinden sonra dilerseniz Küçükkuyu merkezine yaklaşık 3 km uzaklıktaki Yeşilyurt Köyü‘ne geçebilir ve burada da eski rum evleri mimarileri eşliğinde köyü gezebilirsiniz.

Bu ufak gezilerden sonra biraz daha yorucu olabilecek bir gezi planı yapmak isterseniz Küçükkuyu merkezine yaklaşık 45 km uzaklıktaki Kaz dağları milli parkına gidebilirsiniz. Parkın içinde sarıkız türbesi de yer almaktadır. Alana giriş ücretlidir şahıs ve araçlardan ücret alınmaktadır.

Kazdağları, vahşi doğanın vazgeçilmezleri olan sincapların, karacaların, tavşanların, domuzların, ayıların, tilkilerin, çakalların, kurtların ve tüm kuşların ev sahipliğini büyük bir cömertlikle üstlendiği gibi meraklıları için de bulunmaz bir trekking sahasıdır.İlginç ve harika doğal yapısı ve geniş olanakları ile gerçek bir Eko turizm bölgesi olan Kazdağlarında ayrıca çadır kurup, kuş sesleri ile uyuyup, kuş sesleri ile uyanabilirsiniz..

Ormanlar, yaz ayların da sıcaklığı 5- 8 derece düşürür, kışın 1-3 derece yükseltir. Bir hektar çam ormanı 40 ton toz emer. 25 metrelik bir kayın ağacı saatte 1,5 kg oksijen üretir. 100 yaşındaki bir kayın ağacı, saatte 40 kişinin çıkardığı karbondioksiti yok eder, ayrıca 30 bin litre su çeker ve erozyonu önler. Bir aracın egzozundan çıkan gazlarla kirlenen havayı temizlemek için, yılda 17 ağacın ürettiği oksijene ihtiyaç vardır. Bu bakımdan Kazdağlarının eteklerindeki zeytin ağaçları, çam ağaçları, çınar ağaçları, meşe, kayın ağaçları Küçükkuyu ve bölge halkı için birer oksijen çadırıdır.

Eko turizmin Türkiye’deki öncü bölgelerinden birisi olan Küçükkuyu’da yorgunluk hissetmeniz imkansızdır. Yorucu bir gün geçirdikten sonra, 3 – 4 saatlik bir uykuyla kendinizi çok dinç ve genç hissedebilirsiniz. Öyle ki beldemizin bulunduğu bölge de oksijen oranı, Alplerden sonra dünya sıralamasında ikinci geliyor.

Here is a collection of places you can buy bitcoin online right now.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir